Koronavirüsü salgını nedeniyle okullarda mezuniyet töreni düzenlenemezken Konya’da Ova Un İlkokulu bu yıl ki mezuniyet törenini dijital olarak gerçekleştirdi.

Konya da yaptığı etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Ova Un İlkokulu öğrencileri korona virüs nedeniyle gördükleri ‘online eğitimi’, yine ‘online mezuniyet’ töreni ile noktaladı. 30’a yakın öğrencinin ve velilerinin katılımı ile öğrenciler, öğretmenleri ve okul müdürleri ile buluştu. Öğrencilerin katıldığı mezuniyet töreninde buruk bir sevinç yaşandı.

Kovid-19 salgını nedeniyle eğitim öğretimin uzaktan devam ettiği bu süreçte öğretim yılının tamamlanması ile öğrenciler ve aileleri telefon ve bilgisayarları üzerinden mezuniyet törenine bağlandı.  Okul müdürü Serdal Sarı’nın konuşması ile başlayan mezuniyet töreni, öğretmenleri Nazmiye Benzer in konuşması ile devam etti. Şartlar el verseydi coşkulu bir mezuniyet töreni gerçekleştirmeyi düşündüklerini belirten Sarı, mezun olan öğrencilere başarılar diledi.

Öğrencilerin tek tek söz alarak konuşma yapması ile devam eden mezuniyet programı slayt gösterisi ile son bulurken, öğrenciler ve öğretmenler duygusal anlar yaşadı. Salgın öncesi mezuniyet törenine hazırlanan ve heyecanla bu günün gelmesini bekleyen öğrencilere, öğretmenlerinin yaptığı sürpriz mezuniyet töreni büyük beğeni topladı.